Hírek
slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image
Vipera   2013-10-12   03:48:18

Valóra vált az álom! Ma hivatalossá vált, kiadták a közleményt a rendezők, így a Quattro Plant Kawasaki főnöke nagy örömmel üzent rám: "77-es rajtszámmal ott leszel a rajtrácson a 47. Macau GP-n"
Ezzel párhuzamosan Gary Johnson is e-mailt küldött, hogy a rendezőknek mire van szükségük még rólam, a Macauban kinyomtatásra kerülő műsorfüzethez. Ez szinte hihetetlen, gyakorlatilag 2011 Man-sziget óta
 folyamatosan csak csalódások értek, az elmúlt időszakban azonban szinte csak pozitív dolog történik velem, és Macau GP is azt bizonyítja, hogy visszakerültem arra az útra, arra a pályára, ami maximálisan az én világom. Hihetetlenül megtisztelő, hogy a másfél éves utcai világversenyek kihagyása ellenére is a macaui rendezők meghívtak, teljes ellátással, utazással - a világ 36 legjobb utcai versenyzőjének egyikeként tartanak számon. Mint tudjuk, vannak gondjaim a lábammal, ez addigra meg kell, hogy oldódjon. Mindent megteszek érte.

BittiVipera   2013-10-12   03:47:15

Bitti és Balu

"Tegnapi nap hazaengedtek a kórházból, itthon jobban tudom végezni a nagy mennyiségű gyógytornát, és a többi izomzatom karbantartását is, hiszen már viccesen néztem ki a kórházban a kézisúlyzóimmal smiley
A mai gyógytornámat egyik legkedvesebb barátom, a szintén a solymári pályán lesérült, többszörös motokrossz bajnok, Déczi Balu vezényelte le, s megtiszteltetés volt, hogy a DIGI Sport csinált rólunk anyagot. Balu kipróbálta az új szerepkört, milyen lehet operatőrnek lenni laugh
Ugyanúgy maradt a vidámság, elszántság. A lábam ugyan eltört, de mi nem törünk le, ugyanúgy készülünk Macaura, mintha teljesen egészséges lennék smiley"

BittiVipera   2013-09-01   20:44:57

Nyugodj békében, Ágó! Sosem felejtelek el!Vipera   2013-09-01   20:40:21

Bitti vasárnap reggel:

"Pokoli időjárás van, ömlik az eső! Remélem, a rendezők okos döntés hoznak majd! Én a tegnapi hátrányból is vállalom a versenyt becsületből a szeretteimért, a barátaimért és azokért, akik támogatnak!"

Vasárnap délután:

"Ilyen nehéz helyzetben még soha nem voltam! Gumipóker is lesz. Nagyon feszültek a versenyzők, akik csak ezressel mennek, és főleg azok, akik először mennek, mint én! Szeretnék most csak tapasztalatot szerezni és nem elesni."Vipera   2013-08-31   18:24:36

Örömteli hírrel tudunk beszámolni: több, mint két év szünet után Bitti ismét utcai versenyen vesz részt! A csehországi Terlicko-ban megrendezett futamon áll rajthoz egy Kawasakival! 
 

Az első időmérő után ezt üzente nekünk:

"Nagyon szuper itt minden, de a gyorsakkal menni nagyon nehéz lesz. Csapatunk és a motor tökéletes. Nekem kell nagyon nagyot kockáztatnom. Az első tíz a cél a második edzésre"

Üzenete a második időmérő után:

"Sajnos peches voltam. Rosszul döntöttem és nem mentem a vizes edzésen. Az elmúlt napokban jellemzően szinte mindenben rossz döntéseket hoztam. A mai volt az utolsó, remélem. A legfontosabb, hogy holnap egészséges maradjak, és ezzel az összesen tíz kör edzéssel beférjek a legjobb 10 közé, majd otthon azonnal folytatom a kondiedzéseket és a számomra legfontosabb emberrel: a kedvesemmel és társammal, Gabival szeretném a lehető leghasznosabban tölteni, békességben minden szabadidőnket. 
A holnapi verseny warm-up nélkül nagyon veszélyes lesz, az biztos!"Vipera   2013-08-26   09:37:29

Isten éltessen a ma 42 éves Bittit!Vipera   2013-07-15   12:18:26

Az imolai WSBK hétvégére Sándor elkísérte a két H-Motós csapattársát, Györfi Alent és Németh Balázst. A helyszínen interjút készített velük a Michael Hill Promotions. Angol nyelvű, magyar fordítás lent:

Fordítás:

Michael Hill: itt vagyunk Imolában a Superbike vébén, és itt vagyok a H-Moto team versenyzőivel, Györfi Alennal, Bitter Sándorral és Németh Balázzsal. Balázs veled kezdem. Idén a Supersport vébén indulsz, elég kiábrándítóan kezdődik a hétvége: technikai problémával. Mit vársz holnapra?

Németh Balázs: Igen, elég balszerencsések vagyunk eddig, az első időmérőn csupán két köröm volt, amikor meghibásodott a motorblokk, olaj folyt ki belőle, én pedig elcsúsztam rajta. A fiúk még mindig dolgoznak a motoron, remélem holnapra jó lesz, és tudjuk folytatni.

Michael Hill: Igen, az SMS Complus Honda Team jó munkát végez idén, a körülmények ellenére is. Mit vársz a holnaptól, amennyiben minden rendben lesz a motorral?

Németh Balázs: Végeztünk néhány változtatást a lengéscsillapítón, szerintem már rendben van, jól érzem magam a motoron, holnap szeretnék az időmérőn a huszadik hely környékén végezni, vasárnap pedig, ha sikerül, egy-két pontot szerezni.

Michael Hill: Végezetül, csak pár kört tudtál menni ma az edzéseken, de már versenyeztél itt korábban. Milyen érzés egy supersport vébés Hondával menni Imolában?

Németh Balázs: Ez egy technikás, ugyanakkor élvezetes pálya, sok gyors kanyarokkal, ahol fékezned is kell, szóval ez eléggé élvezetes itt motorozni.

Michael Hill: Köszönjük Balázs, menjünk tovább Bitter Sándorra. Sándor, te egy elég új arc vagy itt a WSBK paddockjában, bár a Brit Superbike-ban és a Man-szigeti TT-n már láthattunk. Mi miatt vagy most itt Imolában, ezen a hétvégén?

Bitter Sándor: Nagyon örülök ennek a két srácnak, különösen Alennek, azért jöttem, hogy segítsek neki. Úgy vélem, jó úton vagyunk, jó ritmust talált, jó technikai csomagja van, és az alapbeállítások is kiválóak, úgyhogy bízzunk a legjobbakban. Illetve nem is a legjobbakban, én benne bízom, hogy a top tíz elérhető neki ezen a hétvégén. Szerintem a top tíz lehetséges számára, a gyári versenyzők mögött. Másfél másodperc különbség holnap belefér.

Michael Hill: Nagyon tapasztalt versenyző vagy. Mikor láthatunk téged legközelebb versenyen a H-Moto színeiben?

Bitter Sándor: Mármint szezon hátralevő részét kérdezed?

Michael Hill: Igen, mik a terveid?

Bitter Sándor: A TT-t ugye ki kellett hagynom, emiatt nagyon csalódott vagyok. Van egy jó szerződésem az Ice Valley BMW csapattal - tudod, Jamie Witham és Paul Shoesmith, ők jó barátaim. Folytatni akarom, természetesen az utcai versenyzéssel. Az Ulster Grand Prix és talán Macau lehetségesek, és esetleg a Frohburgi verseny, de az egy másik sorozat, az IRRC - International Road Racing Championship. A Pirelli főnöke pedig felhívott, és 90%, hogy mehetek az Oscherslebeni 8 órás Endurance VB futamon, egy Stock csapattal.

Michael Hill: Rendben, köszönjük, azt is, hogy így segítesz Alennek, mert néha kicsúsznak a dolgok az irányítás alól... Alen kiváló edzéseredmény, 15. hely a H-Moto BMW-jével. Bátorító eredmény, azokután, hogy Portugáliában nem értél célba. Most nyilván nagyon boldog vagy.

Györfi Alen: Igen, boldog vagyok. Portugália után felkészítettük a motort, egy vasárnapi napon mentem vele húsz percet, majd idejöttünk. Megpróbálunk jó beállítást találni erre a pályára, és megpróbálom élvezni a menést.

Michael Hill: Már többször említettük, hogy Hondáról idén BMW-re váltott a csapat. Egyértelműen boldogabbnak látszol a BMW-n. Jó hangulat, jó beállítás, és Sándor is itt van, hogy segítsen neked. Jelent ez valami pluszt a számodra?

Györfi Alen: Igen, nekem ez nagyon fontos. Találtunk jó versenybeállításokat erre a pályára, és ha tudunk nyerni másfél másodpercet, akkor bent vagyunk az első tízben.

Michael Hill: Előretekintve: mennyire vagy magabiztos az első tízbe kerüléssel kapcsolatban? Hogy látod, el tudjátok ezt érni a holnapi időmérőn, és ami még fontosabb, a vasárnapi versenyen?

Györfi Alen: Igen, nyerni akarok egy másodpercet, és megszerezni talán a nyolcadik pozíciót. Nyolcadik és tizedik közti hely... meg akarom próbálni.

Michael Hill: Rendben, köszönjük szépen a beszélgetést. Ez volt a H-Moto Team az ENI Superbike Világbajnokság hetedik fordulóján, Imolában!

Szerkesztői megjegyzések: 

Alen végül nem tudott rajthozállni az imolai futamon, a szombati második szabadedzésen elszenvedett bukása miatt.

Németh Balázs az időmérőn a huszonkilencedik helyet szerezte meg, a piros zászlóval megszakított, majd újraindított futamon pedig tizenhatodik lett, hajszállal lemaradva a pontszerzésről.Vipera   2013-06-28   12:40:01

Bitti múlt vasárnap a Hungaroringen megmotoroztatta sportoló barátait:

- Horváth "Hori" Gábor olimpiai és világbajnok kajakozó
- Tóth Ádám motokrossz magyar bajnok
- ifj. Balzsay Károly világbajnok ökölvívó

Illetve családtagjaikat, valamint a DIGI Sport egyik riporterét. Az erről készült videót itt láthatjátok, részletes beszámoló és fotók később!Vipera   2013-06-25   19:50:52

Sándor interjút adott a DIGI Startnak, amelyet itt tekinthettek meg:
 Vipera   2013-05-18   13:48:08

"Sok sikert kívánok a hungaroringi OB résztvevőinek, és balesetmentes NorthWest 200-at az ott induló road racer barátaimnak. Én pár hét múlva kezdem az aszfalton való motorozást, addigra fizikálisan és mentálisan is jól kell hogy legyek. 

Fáj nekem, hogy nincs TT idén, de már a jövő évire készülök.

Szép hétvégét!"

Bitti