Hírek
slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image
Vipera   2013-07-15   12:18:26

Az imolai WSBK hétvégére Sándor elkísérte a két H-Motós csapattársát, Györfi Alent és Németh Balázst. A helyszínen interjút készített velük a Michael Hill Promotions. Angol nyelvű, magyar fordítás lent:

Fordítás:

Michael Hill: itt vagyunk Imolában a Superbike vébén, és itt vagyok a H-Moto team versenyzőivel, Györfi Alennal, Bitter Sándorral és Németh Balázzsal. Balázs veled kezdem. Idén a Supersport vébén indulsz, elég kiábrándítóan kezdődik a hétvége: technikai problémával. Mit vársz holnapra?

Németh Balázs: Igen, elég balszerencsések vagyunk eddig, az első időmérőn csupán két köröm volt, amikor meghibásodott a motorblokk, olaj folyt ki belőle, én pedig elcsúsztam rajta. A fiúk még mindig dolgoznak a motoron, remélem holnapra jó lesz, és tudjuk folytatni.

Michael Hill: Igen, az SMS Complus Honda Team jó munkát végez idén, a körülmények ellenére is. Mit vársz a holnaptól, amennyiben minden rendben lesz a motorral?

Németh Balázs: Végeztünk néhány változtatást a lengéscsillapítón, szerintem már rendben van, jól érzem magam a motoron, holnap szeretnék az időmérőn a huszadik hely környékén végezni, vasárnap pedig, ha sikerül, egy-két pontot szerezni.

Michael Hill: Végezetül, csak pár kört tudtál menni ma az edzéseken, de már versenyeztél itt korábban. Milyen érzés egy supersport vébés Hondával menni Imolában?

Németh Balázs: Ez egy technikás, ugyanakkor élvezetes pálya, sok gyors kanyarokkal, ahol fékezned is kell, szóval ez eléggé élvezetes itt motorozni.

Michael Hill: Köszönjük Balázs, menjünk tovább Bitter Sándorra. Sándor, te egy elég új arc vagy itt a WSBK paddockjában, bár a Brit Superbike-ban és a Man-szigeti TT-n már láthattunk. Mi miatt vagy most itt Imolában, ezen a hétvégén?

Bitter Sándor: Nagyon örülök ennek a két srácnak, különösen Alennek, azért jöttem, hogy segítsek neki. Úgy vélem, jó úton vagyunk, jó ritmust talált, jó technikai csomagja van, és az alapbeállítások is kiválóak, úgyhogy bízzunk a legjobbakban. Illetve nem is a legjobbakban, én benne bízom, hogy a top tíz elérhető neki ezen a hétvégén. Szerintem a top tíz lehetséges számára, a gyári versenyzők mögött. Másfél másodperc különbség holnap belefér.

Michael Hill: Nagyon tapasztalt versenyző vagy. Mikor láthatunk téged legközelebb versenyen a H-Moto színeiben?

Bitter Sándor: Mármint szezon hátralevő részét kérdezed?

Michael Hill: Igen, mik a terveid?

Bitter Sándor: A TT-t ugye ki kellett hagynom, emiatt nagyon csalódott vagyok. Van egy jó szerződésem az Ice Valley BMW csapattal - tudod, Jamie Witham és Paul Shoesmith, ők jó barátaim. Folytatni akarom, természetesen az utcai versenyzéssel. Az Ulster Grand Prix és talán Macau lehetségesek, és esetleg a Frohburgi verseny, de az egy másik sorozat, az IRRC - International Road Racing Championship. A Pirelli főnöke pedig felhívott, és 90%, hogy mehetek az Oscherslebeni 8 órás Endurance VB futamon, egy Stock csapattal.

Michael Hill: Rendben, köszönjük, azt is, hogy így segítesz Alennek, mert néha kicsúsznak a dolgok az irányítás alól... Alen kiváló edzéseredmény, 15. hely a H-Moto BMW-jével. Bátorító eredmény, azokután, hogy Portugáliában nem értél célba. Most nyilván nagyon boldog vagy.

Györfi Alen: Igen, boldog vagyok. Portugália után felkészítettük a motort, egy vasárnapi napon mentem vele húsz percet, majd idejöttünk. Megpróbálunk jó beállítást találni erre a pályára, és megpróbálom élvezni a menést.

Michael Hill: Már többször említettük, hogy Hondáról idén BMW-re váltott a csapat. Egyértelműen boldogabbnak látszol a BMW-n. Jó hangulat, jó beállítás, és Sándor is itt van, hogy segítsen neked. Jelent ez valami pluszt a számodra?

Györfi Alen: Igen, nekem ez nagyon fontos. Találtunk jó versenybeállításokat erre a pályára, és ha tudunk nyerni másfél másodpercet, akkor bent vagyunk az első tízben.

Michael Hill: Előretekintve: mennyire vagy magabiztos az első tízbe kerüléssel kapcsolatban? Hogy látod, el tudjátok ezt érni a holnapi időmérőn, és ami még fontosabb, a vasárnapi versenyen?

Györfi Alen: Igen, nyerni akarok egy másodpercet, és megszerezni talán a nyolcadik pozíciót. Nyolcadik és tizedik közti hely... meg akarom próbálni.

Michael Hill: Rendben, köszönjük szépen a beszélgetést. Ez volt a H-Moto Team az ENI Superbike Világbajnokság hetedik fordulóján, Imolában!

Szerkesztői megjegyzések: 

Alen végül nem tudott rajthozállni az imolai futamon, a szombati második szabadedzésen elszenvedett bukása miatt.

Németh Balázs az időmérőn a huszonkilencedik helyet szerezte meg, a piros zászlóval megszakított, majd újraindított futamon pedig tizenhatodik lett, hajszállal lemaradva a pontszerzésről.