Hírek
slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image slide image
Vipera   2014-07-13   12:20:15

A Superbike futamot a várakozásoknak megfelelően Michael Dunlop nyerte meg, aki a BMW-nek szerzett hosszú idő után újra dicsőséget. A TT-n a szóló kategóriákat hagyományosan a japán motorok uralják, európai gyártónak ritkán terem babér.

Az európai márkák gyengélkedése sajnos Bittit is érintette: az edzéshéten tapasztalt váltóhibák a futamon is jelentkeztek - olyannyira, hogy a második körben fel kellett adnia a futamot. 

Eredmény:

1. Michael Dunlop (BMW)
2. Guy Martin (Suzuki)
3. Conor Cummins (Honda)
...
DNF: Sandor Bitter

Részletes eredmények itt.

 

Bitti - futam előtt:

A mai Superbike versenyt sajnos edzésnek kell tekintenem a hét hátralevö versenyeire. Eddig összesen 9 kört mentem és mindig történt valami. Fizikálisan nagyon nehéz lesz a 6 kör. Persze a pitlimiterem nem müködik. Ez is nehezíti a mai napot! Remélem, hogy végigbirom. Ezzel a köridövel csak 72dik helyröl rajtolok. Egy-két éve jó lett volna 45 körül. Irgalmatlan erős a mezőny. Mindegy, itt vagyok, és próbálom kihozni a legjobbat ebböl a hétböl.  

Bitti - futam után: 

"Fel kellett adni a versenyt váltóhiba miatt. Fizikálisan jól bírtam, utolértem az előttem levőt, jó ritmust találtam, de a váltóm már a pálya első gyors része után nem tudtam visszaváltani rendesen, már az első körben sem. Még sárga zászlót is kaptam, mégis az első köröm már gyorsabb volt, mint az edzés legjobbja. A második kör szörnyű volt, mert a célegyenes utántól csak hatodikban tudtam végig menni, így fel kellett adnom a versenyt. Sajnos ez van. Ez nem az én hibám nem a csapat hibája, egyszerüen egy nagyon nagy szerencsétlenség. Nem találok szavakat. Fogalmam sincs hogy mi lesz a megoldás a hétfői versenyre."